Når du forandrer dig.og hvad er Meningen?

Del:
Share

Verden pulserer og forandrer sig hele tiden i sit virvar af forskelligt liv. Med vores sprog kategoriserer vi denne sammenhægende forbundenhed. Det er det, vi udvikler vore sprog til: Til at reducere det, vi oplever som komplekst. Vi sætter i kasser og bokse. Selv vores bevidste tanker tænker vi i ord.

Forestil dig, at du for nogle øjeblikke helt gav afkald på dette sprog. Helt undlod at klassificere og dele ind, og udelukkende sansede. – Ren perception uden bedømmelse. Så ville du opleve dig selv i et med alt det, som virker. At alt hænger sammen og du med det. I samme nu ville du måske også erkende din frihed til at ”ordne” verden på en ny måde… og på endnu en ny måde og endnu en… alt efter hvor du ville skelne og bygge mentale rum? Ja, på den måde opstår vores verden: Igennem vores individuelle måde at skelne på.

Har vi ikke lært at kategorisere på en bestemt måde, enten af andre eller igennem vores egne gentagelser? Vores forældre lægger kimen til disse ”mønstre”, hvormed vi skaber vores verden. Vi bygger videre med overbevisninger, værdier, holdninger, fordomme og antagelser. De bliver til væggene i de mentale huse, som vi lever i. Vores måde at bevæge os på, se, lytte, mærke og sanse former løbende på tilsvarende vis det, som vi oplever.

”Tear down the Walls!” synger Pink Floyd i ”the Wall”.

Det er skræmmende og forunderligt på samme tid. Skræmmende fordi vi så ofte finder os selv låst i en krog af livet, uden at kunne se en vej ud. Forunderligt fordi vejen er lige foran dig, hvis du lærer at SE og MÆRKE efter den. Du ser kun det, du ser efter. Ja selv når du IKKE vil se efter det, så ser du det også. Frygtindgydende og vidunderligt på én gang at erkende sit ansvar for, at det er mine handlinger her og nu – det jeg gør i hver en celle – som bliver den skabende kraft. Der ligger både den etiske og den æstetiske udfordring: Jesper! Handl! Gør det således at dine muligheder forøges, og gør for andre, som du ville ønske, at de gør overfor dig! Hvis du ønsker at SE, så lær hvordan du gør og handler!Ønsker du at ændre på din verden, så begynd med at forandre dig selv. ”Verden” følger helt af sig selv med. ENHVER forandring i det du gør, skaber forandring i din verden.

Hvor er MENINGEN? Siger vi? Og leder derfor efter den. Har livet nogensinde tænkt i ”mening”, eller lever livet blot sig selv? Tænker du i ”mening”, når du trækker vejret eller dufter nyslået græs?Selv det at skelne imellem ”liv” og ”død” skaber en væg, eller et prisme at se igennem. Intet forgår. Det ændrer måske form? Og formen erkender vi ved at skabe (gøre) en forskel, og give den et navn.

Del:
Share
Previous Article
Next Article

Skriv et svar