om Jesper
Jesper Løye Hejl
Undren, forandring, handling og bevægelse er mit liv.
Kan man beskrive sig selv? – hvem beskriver?
At beskrive sig selv rummer det paradoks, at det måske i virkeligheden er umuligt at se sig selv?
Jeg tror på, at vores erkendelse bygger på evnen til at sanse forskelle. Er der ingen forskel på bogstaverne og baggrunden, ja så ser vi ikke, hvad der er skrevet. Når der nu ikke er forskel på den, der beskriver, og den der beskrives, hvordan så overhovedet erkende noget som helst om sig selv?
Undren er min kilde til forandring og handling
Min store interesse kredser om systemisk tænkning og kybernetik. Jeg fascineres af sprogets kraft. Jeg tror på, at det at kunne stille spørgsmål er kilden til forandring og handling. Vækkes vores undren ikke af et godt spørgsmål, og er det ikke vores undren, som lokker os til at lære nyt? Spørgsmål kan vi stille igennem ord, bevægelse og igennem berøring.
Bevægelse og forandring
Jeg er optaget af bevægelse og forandring. Om noget er levende, erkender vi igennem dets stadige forandring og bevægelse: Liv skaber kontinuerligt sig selv. Det “er” ikke, men “fungerer”. Det svarer til, at tænkningen ikke kan erkendes igennem en fastholdt tanke, idet det som skulle fastholde den, allerede er blevet til den næste; og dog mener vi at vide, at vi tænker og er til, netop ved at vi bevæger os og bevæges. For mig udtrykkes min bevidsthed igennem hele min krop: “Som jeg bevæger mig, således omfavner jeg min verden”.
Et bredt favnende menneske
Til min praksis hører Yoga, Tantra, meditation og forskellige former for bevægelseskunst ligesom jeg nyder at opholde mig i naturen. Jeg sætter pris på god litteratur og nyder samværet med andre mennesker.
Jeg holder af at skrive og derigennem reflektere over sammenhænge.
At kunne flytte sig
Jeg bor og lever både i Danmark (Århus) og i Tyskland (Baden-Baden). Der afholder jeg workshops for og i virksomheder og organisationer, ligesom jeg løbende fungerer som partner i reflekterede samtaler med mennesker, som ønsker at undersøge sider af sig selv, og måden de relaterer til deres verden på.
Jeg benytter i min praksis og undervisning såvel tankens som sansernes nysgerrige refleksion igennem brugen af ord, stilhed, bevægelse og berøring.