Artikler om at leve i systemisk perspektiv

Del:
Share

Lidt om baggrunden for de forskellige artikler

Jeg ser det som en udfordring at gøre den systemiske tankegang forståelig og tankevækkende. Megen litteratur om den systemiske tænkning og handlen er kendetegnet ved at være vanskeligt tilgængeligt. Da jeg for år tilbage for første gang læste noget af Nicklas Luhmann, måtte jeg efter 100 siders læsning erkende, at jeg ikke forstod noget som helst. Det var som at læse “sort snak”. Måske skyldes det at den systemiske tænkning i den grad leger med sprog og betydninger, og ofte indfører nye begreber til beskrivelse af måske hidtil usete sammenhænge?

Selvmodsigelser

Teksterne, som du finder på hjemmesiden, er blevet til over mange års undersøgelse af systemisk tænkning og praksis. Du vil sikkert kunne finde synspunkter og tanker, som modstiger hinanden deri.

Jeg har intet imod selvmodsigelser

Ethvert menneske som er i bevægelse og forandring må nødvendigvis ofte modsige sig selv. Hvor forfærdeligt ville det ikke være, hvis vi stædigt holdt fast i vores holdninger og forståelser, uanset hvad vi erfarer?

Da du på ingen måde skal tro på noget som helst af det, som jeg har skrevet, men højest evt. kan føle dig inviteret til selv at gå på opdagelse og gøre dig dine egne erfaringer – lader jeg teksterne stå ved siden af hinanden. Ingen af dem udtrykker nogen sandhed. Se dem blot som forskellige perspektiver!

Jeg håber, at du vi have fornøjelse med læsningen

Del:
Share